A Red Velvet torta titka a lágy, selymes piskóta és a friss, krémes töltelék – és most mindezt megbolondítjuk Queen Cola üdítővel, hogy még különlegesebb és szaftosabb legyen!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 ml Queen Cola
- 300 g finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 150 ml étolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál ecet
- 1 teáskanál vörös ételfesték (vagy céklapor természetes megoldásként)
Krémhez:
- 500 g krémsajt (pl. mascarpone)
- 200 ml habtejszín
- 150 g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Díszítéshez:
- Reszelt csokoládé vagy kakaópor
- Piros cukorgyöngyök vagy bogyós gyümölcsök
Elkészítés:
-
Piskóta elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
- Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: liszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna és só.
- Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, cukrot, étolajat, vaníliát, ecetet és az ételfestéket.
- Lassan adagold hozzá a Queen Cola üdítőt, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat.
- Öntsd a tésztát egy kivajazott tortaformába, és süsd kb. 30-35 percig (tűpróbával ellenőrizd).
- Ha kész, hagyd teljesen kihűlni.
-
Krém elkészítése:
- A krémsajtot keverd össze a porcukorral és a vaníliával.
- A habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémsajtba.
-
Torta összeállítása:
- Vágd a piskótát két vagy három rétegre.
- Kend meg a krémmel az egyes rétegeket, majd vond be a tortát kívülről is.
- Díszítsd csokoládéforgáccsal, kakaóporral vagy piros gyümölcsökkel.
Hűtsd be egy órára, majd szeleteld fel és élvezd az extra selymes, kólás Red Velvet tortát!
0 hozzászólás