Queen

A Red Velvet torta titka a lágy, selymes piskóta és a friss, krémes töltelék – és most mindezt megbolondítjuk Queen Cola üdítővel, hogy még különlegesebb és szaftosabb legyen!

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 250 ml Queen Cola
  • 300 g finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 200 g cukor
  • 2 tojás
  • 150 ml étolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál vörös ételfesték (vagy céklapor természetes megoldásként)
Krémhez:
  • 500 g krémsajt (pl. mascarpone)
  • 200 ml habtejszín
  • 150 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
Díszítéshez:
  • Reszelt csokoládé vagy kakaópor
  • Piros cukorgyöngyök vagy bogyós gyümölcsök

Elkészítés:

  1. Piskóta elkészítése:

    • Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
    • Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: liszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna és só.
    • Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, cukrot, étolajat, vaníliát, ecetet és az ételfestéket.
    • Lassan adagold hozzá a Queen Cola üdítőt, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat.
    • Öntsd a tésztát egy kivajazott tortaformába, és süsd kb. 30-35 percig (tűpróbával ellenőrizd).
    • Ha kész, hagyd teljesen kihűlni.
  2. Krém elkészítése:

    • A krémsajtot keverd össze a porcukorral és a vaníliával.
    • A habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémsajtba.
  3. Torta összeállítása:

    • Vágd a piskótát két vagy három rétegre.
    • Kend meg a krémmel az egyes rétegeket, majd vond be a tortát kívülről is.
    • Díszítsd csokoládéforgáccsal, kakaóporral vagy piros gyümölcsökkel.

Hűtsd be egy órára, majd szeleteld fel és élvezd az extra selymes, kólás Red Velvet tortát!

Kategóriák: Receptek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük